Open Monumentendag Heerlen warm en succesvol

Brochures nog beschikbaar

Het was warm zondag 10 september, maar toch hebben veel mensen deelgenomen aan Open Monumentendag Heerlen.

Liefhebbers van monumentaal erfgoed kwamen deze keer volledig aan hun trekken.

Er waren vier routes, onder leiding van een gids, die de bezoekers kennis lieten maken met een aantal wijken in Heerlen.

De wandelingen trokken op deze superwarme zondag toch nog 140 liefhebbers van cultureel erfgoed in Heerlen. Daarnaast kwamen er nog 400 bezoekers naar de nevenactiviteiten in de stad; Pancratiuskerk, Huis de Luijff en de Sint Andreaskerk.

Buurten

Van de vier wandelingen zijn mooie, luxe brochures gemaakt. Daarin aandacht voor bekende gebouwen, maar ook voor panden die min of meer in de schaduw zijn gebleven. Deze worden dit jaar extra belicht. Hierdoor ontstaat een beeld van de bijzondere identiteit van de diverse wijken.

De routes zijn, aan de hand van de uitgebreide brochures vol foto’s en wetenswaardigheden ook zelfstandig te lopen.

U kunt hier de brochures bestellen

 

De kosten bedragen € 3,50 per brochure (incl. porto).

De hele serie van 4 brochures kosten € 11,00 (incl. porto).

Erfgoed

De Stichting Open Monumenten Dag Heerlen wil de kennis over het gebouwd erfgoed verbreden. Heerlen heeft een groot aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke panden. Hiervoor worden jaarlijks activiteiten ontwikkelt tijdens Open Monumentendag en worden boeken en brochures gemaakt.

Alle informatie is terug te vinden op de website openmonumentendagheerlen.nl

Dit jaar wordt aandacht besteed aan de levende dynamiek van de verschillende stadsbeelden in Heerlen. Door de tijd heen kijken we steeds anders naar onze monumenten. Wat de ene generatie wil slopen, kan de volgende generatie weer gaan waarderen. Het is als in de levende natuur: komen en gaan.

Kijk voor alle informatie over de stichting en over de Open Monumentendag Heerlen onze website www.openmonumentendagheerlen.nl.