Open Monumentendag Heerlen 2021 uitverkocht

Ruim 250 mensen hebben deelgenomen aan Open Monumentendag Heerlen afgelopen zondag. Dat is ook direct het maximale aantal, want door de Corona maatregelen konden de rondleidingen uitsluitend in kleine groepen plaatsvinden.

De bezoekers van de vijf panden die gelinkt zijn aan de vijf ontwikkelingsfasen in Heerlen werden steeds in een uur rondgeleid en ontvingen na afloop de gratis brochure. Hierin worden de vijf ontwikkelingsperioden en de bijbehorende panden beschreven. 

Uiteraard start de geschiedenis in de Romeinse tijd, waarbij het Thermenmuseum het centrale pand is. Dan volgen de middeleeuwen waarvoor de bezoekers naar Kasteel Hoensbroek kunnen. De mijntijd wordt toegelicht in het Nederlands Mijnmuseum. De transitiejaren vormen de volgende periode, toegelicht in de voormalige bibliotheek, momenteel het pand van De Vondst, centrum voor archeologie in Limburg. De laatste ontwikkelingsfase is het heden, met het Maankwartier als centrale locatie.

De uitgebreide brochure over de vijf ontwikkelingsfasen van Heerlen is voorlopig nog verkrijgbaar via onderstaande link en kost slechts € 4,95.