Deze groep woningen aan de Benzenraderweg 105-115 (zes woningen), de Burgemeester Savelbergstraat 1-17 en 4-10 (dertien woningen) en de Leonard Stassen- straat 9-29 (elf woningen) bestaat uit dubbelblokken en geschakelde woningen.
Aan het einde van de 19de eeuw werd ambachtelijk metselwerk soms versierd met kleurige geglazuurde bakstenen. Berlage deed dat in 1914 bij het bekende Jachtslot Sint Hubertus op de Veluwe en van Heukelom in 1913 bij de stations van Heerlen en Maastricht.
Deze techniek werd ook toegepast door Cuypers.
Hij versierde de woningen met groen geglazuurde baksteenornamenten. De groene steen werd verkregen door voor het bakproces witbakkende aarde te vermengen met koperoxide en dat op de natte klei te smeren.
Dit schijnbaar kleine detail is de sleutel naar de geschiedenis van deze woninggroep. De groene geglazuurde bakstenen werden toegepast bij 28 woningen aan de Benzenraderweg, Burgemeester Savelbergstraat en Leonard Stassenstraat, meestal in combinatie met een opvallende rode baksteen.
Deze woningen zijn net even anders en vallen daardoor op in het lang gerekte straatbeeld van de Benzenraderweg. Het gaat om dertig woningen gebouwd in een architectonisch geheel voor ‘Amtenaars Woningvereniging Woningzorg’ in opdracht van ‘Ons Limburg’.
Er is een verbijzondering, een wit terugliggend dubbelblok aan de Leonard Stassenstraat.
De blokvormig uitgebouwde entreepartij met twee gecombineerde voordeuren geeft deze woninggroep een extra cachet. De voordeuren bezitten een fraaie indeling met veel glas. De oorspronkelijke woon kamerkozijnen hebben een indeling gebaseerd op een zesruits bovenlicht met glas-in-lood en daaronder één grote lichtopening.
De bouwtekeningen uit 1921 tonen platte horizontale dakkapellen zoals ze ook te zien zijn bij de huizen aan de Aarweg.