Het pand bestaat uit een rechthoekig grondvlak in drie bouwlagen met plat dak. De voorgevel is boven de onderpui uitgevoerd in baksteen in onregelmatig kettingverband en wit geschilderd. De achtergevel is uitgevoerd in donker roodbruine baksteen in kruisverband.
De begane grond is tussen de bouwmuren geheel geopend. De opening is omkaderd met een bekleding van hardstenen platen. Boven de borstwering bevindt zich een terugliggend ongedeeld raam. Voor het raam langs, zijn smalle uitstekende stijlen aangebracht, die doorlopen boven de onderste luifel tot tegen de onderzijde van de bovenste luifel.
De beëindiging van de gevel bestaat uit een verhoogd middengedeelte, ter breedte van het verdiepte veld, afgewerkt met een rand met op gezette afstand een geprofileerd sierelement, dat bestaat uit een samengestelde band die een kwartronde vorm volgt.
De lagere gedeelten aan weerszijden zijn met een recht blok afgewerkt. Tegen dit gevelvlak aan beide zijden is een smeedijzeren vlaggenmasthouder aangebracht, met daarin een plaatsingsmogelijkheid voor een houten vlaggenmast.
In het pand is een broodjeszaak gevestigd. Men kan in een soort huiskamersfeer lunchen. Ook worden zelf gemaakte en streekproducten geserveerd. Boven dit bedrijfsgedeelte liggen drie appartementen.
Wonen boven winkels, een project van de gemeente Heerlen dat nauwelijks resultaat opleverde, is hier wel gerealiseerd. En dit zonder gebruik te maken van de gemeentelijke subsidieregelingen uit de negentiger jaren. Het probleem van leegstand boven winkels heeft ook te maken met de invulling van de winkel. Ketens die panden uitbaten zijn niet geïnteresseerd in de bovenwoning. Middenstanders die een eigen winkel exploiteren, hebben meer belang bij gebruik van de verdiepingen boven de zaak.