Deze vrijstaande villa werd gebouwd in opdracht van Ir. J.M.A. Zoetmulder, inspecteur van de Volksgezondheid. De villa is gelegen binnen het beschermde stadsgezicht Molenberg en omgeving. Jan Stuyt werd beïnvloed door de 19e eeuwse landelijke villa’s in Engeland. Meestal gebruikte hij (licht)rode bakstenen, maar soms paste hij ook witte bepleistering toe. Veel van zijn villa’s hebben klassieke proporties, een representatieve massa en een overtuigende dakrand.
Jan Stuyt zocht de harmonie met de landschappelijke omgeving. Bij zijn manier van bouwen gaat het vaak niet om stijl, maar om de denkbeelden die er achter zitten. Deze villa is ontworpen met rechthoekig grondplan in de dwarsrichting. De villa telt twee bouwlagen en is afgedekt met een schilddak. In het dakschild van de frontgevel bevinden zich twee halfronde dakkapellen met roedekruisen. Deze oplossing is aan de achterzijde herhaald. De rieten dakbedekking is in het werk van Stuyt eerder uitzondering dan regel. De gevel bestaat uit witgesauste baksteen.
De frontgevel laat zich tekenen binnen een meetkundige figuur, zoals Palladio (1508-1580) dat deed. Voor hem gold het woonhuis als prototype van alle gebouwen.
In de eerste bouwlaag van het linkergeveldeel zit een driezijdige erker met plat dak en hierop een balkon met een metalen balustrade van een recentere datum. De balkondeur heeft zij- en bovenlichten. De rechterzijgevel heeft een opvallende uitbouw in een bouwlaag, gemaakt van natuursteen met hierin de entree. Bovenop ligt een balkon omringd door een bakstenen balustrade met een sierlijke deksteen. De bekende hoeklisenen in het werk van Stuyt zijn in dit ontwerp vervangen door andere hoekaccenten met Kunradersteen.