Deze stadsvilla was gedeeltelijk een dokterswoning. In 1930 werd nr. 110 aan de achterzijde uitgebreid. In 1933 bouwde architect H. Teeken een praktijkruimte bij nr. 112 aan de Vlotstraat. Daardoor is de oorspronkelijke rechthoekige plattegrond tegenwoordig U-vormig.
De symmetrische voorgevel heeft acht traveeën, een driehoekige topgevel en in het midden twee afwijkende vensters onder een gebogen sierfronton. De gevels zijn van rood-roze baksteen in kruisverband met gesneden voegen. De gele aanzet- en sluitstenen maken, in samenhang met de twee voordeuromlijstingen, van de voorgevel een levendige compositie. Beide panden hebben authentieke houten deuren en vensters met in glas-in-lood uitgevoerde bovenlichten.
Het als één villa ogende blok heeft twee bouwlagen onder een schilddak en is gedekt met rode muldenpannen. Het opvallendste detail is de driehoekige topgevel aan de voorzijde. In de top bevindt zich een ornament met passer, meethoek en hamer te midden van krullen en bloemen. Dit is het symbool van de Vrijmetselaars: ‘Opperbouwmeester des Heelals’, de hamer staat voor kracht en doorzettingsvermogen, de passer voor zelfonderzoek en de driehoek is het alziend oog. Maar het kan ook een winkelhaak zijn en een toespeling op de betekenis van de bouwkunst.
De hoofdingangen liggen ongeveer één meter boven de Akerstraat. Er zijn hardstenen trapjes gemaakt met balustrades uitlopend in balusters met bollen en hierop een smeedijzeren leuning. De plint, de raamdorpels en een brievenbus aan de linkerkant zijn van dezelfde grijze hardsteen. Het houten hekwerk tussen bakstenen kolommen met ezelsrug is karakteristiek voor de oorspronkelijke afbakening van veel voortuinen langs de Akerstraat.