Deze huizen vallen op door het ambachtelijke karakter en het samenspel van baksteen, lichte natuursteen en hout. Zij zijn gebouwd in donkerbruine baksteen. Onder de goot is een fries aangebracht in vier lange rijen gele bakstenen.
De gevel is versierd met gele natuursteen, die voorkomt in sluitstenen, aanzetblokken en kantstenen. Hierdoor heeft het pand enige karaktertrekken uit de Hollandse Renaissance.
De entrees zijn verfraaid met kraagstenen en hebben een portiek met geprofileerde dagkant. Boven de houten voordeuren bevinden zich, evenals bij andere vensters in de voorgevel, acht-ruits bovenlichten.
Het meest kenmerkend element zijn de erkers van de eerste verdieping. De verspringende gootlijn met houten klossen en de twee dakkapellen met puntdakjes en dakpionnen geven aan het geheel een bijzonder cachet. De erker wordt ondersteund door consoles en uitgekraagd metselwerk maar krijgt vooral een extra accent door drie zogenaamde diamantkoppen, piramidale versieringen, die in de borstwering van de erkers zijn verwerkt.
Intern resteren diverse monumentale onderdelen, zoals een terrazzovloer in beige met een kantstrook van witte en zwarte mozaïeksteentjes en een zwarte strook terrazzo langs de wand in de entree en traphal. De houten trap heeft een vrije leuning op bewerkte balusters en een bewerkte trappaal.
De panden zijn beeldbepalend in de Willemstraat. In het pand met huisnummer 70 is een persbureau gehuisvest.
De Willemstraat is van oudsher een winkelstraat met ook statige herenhuizen. In 1874 vestigde Arnold Schunck, komende vanuit Aken zich aan de Schram, zoals toen de Willemstraat heette. In 1882 verhuisde de familie Schunck naar het Kerkplein om uiteindelijk in 1938 het Glaspaleis te betrekken.