Molenberglaan 25, Heerlen

De woning is opgetrokken op een T-vormig grondplan in twee bouwlagen, waarvan deels één in de kap. De gevels zijn uitgevoerd boven een plint in donker roodbruine baksteen in gemêleerd geelbruine en roodbruine baksteen in Vlaams verband. De dakvlakken zijn gedekt met rode Tuiles-du-Nordpannen.

De voorgevel bestaat links uit de enigszins vooruitgeschoven kopgevel van het loodrecht op de weg gerichte bouwdeel met een op halve hoogte licht geknikte zadeldak en rechts de langsgevel van de hoofdbouwmassa met het naar de straat gerichte lessenaarsdak.

De lage gevel wordt beëindigd met het aan de onderzijde betimmerde gootoverstek. In het hierboven gelegen dakvlak bevindt zich tussen twee gemetselde schoorstenen over de volle breedte een dakkapel met een plat dak. Hierin in de van een beschieting van horizontale delen afgewerkte voorzijde in het midden een vensteropening met een tweelicht met zesruits ramen en aan weerszijden aan de uiteinden een vensteropening met een zesruits raam.

Alle raamopeningen zijn met houten buitenluiken afsluitbaar. Vrijstaand aan de rechter zijde bevindt zich een schuurtje met één bouwlaag met zadeldak. In de naar de tuin gerichte gevel bevindt zich een deuropening met een vlakke deur en aan weerszijden een kleine vierkante vensteropening met een tweeruits raam.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
ca.1920
Architect:
Jan Gratama en Nico Ramakers
Stijl:
Traditionalisme met invloeden van de Amsterdamse School
OMDH nr:
OMDH-KP-121

Locatie