Woonhuis (Houthandel Frank)

Willemstraat 66, Heerlen

Het woonhuis (voorheen Houthandel de Frank) is opgetrokken op rechthoekig grondvlak in twee bouwlagen met kap. De gevels zijn uitgevoerd in donker bruinrode baksteen in kettingverband. Lateien en onderdorpels zijn in kunststeen uitgevoerd. Het evenwijdig aan de straat gesitueerde schilddak is gedekt met gesmoorde OVH-pannen.

De voorgevel bezit op de begane grond twee samengestelde vensteropeningen elk onder een doorlopende latei, bestaande uit een groter vensteropening met van elkaar gescheiden door een steens muurdam aan weerszijden een smalle vensteropening. De entree tot het pand bevindt zich in de naar de straat gerichte zijde van de uitbouw van de rechter zijgevel. In de oksel tussen de uitbouw en de rechter zijgevel is onder een kwart schilddak een toegangsportaal opgetrokken.

Aan beide zijden is het portaal geopend onder een rondboog. In de boog aan de rechter zijde een smeedijzeren hekwerk met het monogram FS. Naast deze opening een vierkante vensteropening met glas-in-loodvulling. Het portaal is voorzien van een plafond in stucwerk met vier velden.

Een stoep met drie hardstenen treden leidt tot de entree met een pui met centraal een paneeldeur met klein raam en aan weerszijden smalle halfhoge ramen met glas-in-loodvulling.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1927
Architect:
Henry Dassen
No data
OMDH nr:
OMDH-KP-031

Locatie