Sint Fransiscusweg 73, Heerlen

Het woonhuis is opgetrokken op rechthoekig grondplan in twee bouwlagen met kap. Tegen de achterzijde staat over ongeveer de helft van de breedte van de gevel een aanbouw in twee bouwlagen met plat dat en daar tegen een aanbouw in één bouwlaag met plat dat. De gevels zijn uitgevoerd in onder bruinrode baksteen in halfsteens verband.

Het zadeldak is gedekt met rode VH-pannen. Direct achter de uiteinden van de nok staat in de nok een gemetselde schoorsteen.

De voor(top)gevel bestaat uit twee achter elkaar liggende topgevels. De rechts gesitueerde topgevel bezit een driezijdige erker-uitbouw met schuin geplaatste zijgevels, doorlopend tot en met de eerste verdieping, voorzien van een plat dak.

Achter de garage is de hoek van de linker zij- en achtergevel uitgebouwd als een driezijdige erker-uitbouw, die door de dakrand heen steekt. Aan de linkerzijde van de achtergevel is de begane grond uitgebouwd met een serre op rechthoekig grondvlak met afgeschuinde hoeken. De serre vormt de basis voor een balkon op de verdieping. De borstwering boven de vensters op de begane grond is voorzien van een beschieting van horizontaal verwerkte gepotdekselde houten delen. Het balkon wordt begrensd met een houten stijl- en regel-hekwerk.

De gevels van de aanbouwen worden beëindigd met een uitkragende betonnen rand, waar boven enige lagen metselwerk afgewerkt met een rand van afwisselend een uitgemetselde strek en een verticaal verwerkte kop.

Het interieur is grotendeels nog in authentieke staat.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1920
Architect:
Jan Stuyt
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-122

Locatie