Molenberglaan 27, Heerlen

De woning is opgetrokken op een rechthoekig grondplan in drie bouwlagen waarvan twee in de kap. De gevels zijn uitgevoerd in donker roodbruine baksteen in kettingverband. De plint is uitgevoerd in gemêleerd bruingele en donker bruinrode baksteen in gelijk verband. De dakvlakken van het zadeldak zijn gedekt met gesmoorde VH-pannen.

In de asymmetrische voor(top)gevel bevindt zich aan de linker zijde een met een steens parabolische boog gesloten doorgang naar het portaal voor de entree. Het portaal is voorzien van een afwerking met rode plavuisjes met een zwarte kantstrook.

De lage linker zijgevel is onder het zeer forse en dunne dakoverstek voorzien van een tweelicht aan de linker zijde met ongedeelde onder- en bovenramen, een kleine vensteropening in het midden en een vensteropening aan de rechter zijde met een ongedeeld onder- en bovenraam.

De rechter hoek is uitgebouwd als steunbeer in het verlengde van het vlak van de voorgevel. In het dakvlak staan ter hoogte van het zolderniveau twee dakkapellen met plat dak. Aan de voorzijde bezitten die een tweelicht met ongedeelde ramen. De wangen zijn voorzien van leien.

Aan de linker zijde staat een smalle hoge schoorsteen.Aan weerszijden hiervan staat een dakkapel met aan de voor- respectievelijk de achterzijde bevinden zich een drie- en een tweelicht met ongedeelde ramen.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1927-1928
Architect:
P. van den Eijnden
Stijl:
Traditionalisme met invloeden van de Amsterdamse School
OMDH nr:
OMDH-KP-120

Locatie