Molenberglaan 110, Heerlen

De woning is opgetrokken op een rechthoekig grondplan in drie bouwlagen waarvan anderhalve in de kap. De gevels zijn uitgevoerd in licht roodbruine baksteen in klezorenverband met elke vierde metselgang in koppenverband. Boven de onderdorpel van de vensteropeningen op de begane grond zijn de gevels gepleisterd. De met een rollaag afgesloten plint is uitgevoerd in donker roodbruine baksteen in gelijk verband. De dakvlakken van het zadeldak zijn gedekt met rode Tuiles-du-Nordpannen.

De achter zijgevel bezit aan de linker zijde een grote gevelopening met een pui met centraal dubbele deuren met een ongedeeld glaspaneel en een halfhoog ongedeelde raam aan weerszijden.

De rechter(top)gevel is spiegel-symmetrisch over de as. In de gevel bevindt zich aan beide zijden een vensteropening met een vierlicht met in de buitenste velden een drieruits draairaam en in de middelste velden een ongedeeld vast raam.

Tegen de voorgevel bevindt zich een éénlaags uitbouw onder een plat dak. Aan de rechterzijde hiervan bevindt zich in de gevel hiervan op kelderniveau een met een segmentboog gesloten doorgang naar de garage.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1934
Architect:
Onbekend
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-116

Locatie