Molenberglaan 134, Heerlen

De woning is opgetrokken op een rechthoekig grondplan in twee bouwlagen met kap. De gevels zijn uitgevoerd in gemêleerd geel- en roodbruine baksteen in kruisverband. De met een rollaag afgesloten plint is uitgevoerd in bruinrode baksteen in gelijk verband. De dakvlakken van het zadeldak zijn gedekt met gesmoorde Tuiles-du-Nordpannen.

 

Aan weerszijden van de entree bevindt zich tegen de gevel een gemetselde bloembak. Het rechter deel loopt in een ronde vorm door naar rechts. De linker zijgevel is vrijwel blind uitgevoerd met aan de rechter zijde op beide niveaus een vensteropening met een ongedeeld (bg.) respectievelijk zesruits (1e) raam. De gevel wordt beëindigd met het aan de onderzijde betimmerde gootoverstek. In het dakvlak is een dakvenster geplaatst.

 

De rechter zijgevel bestaat uit een enigszins vooruitgeschoven topgevel aan de rechter zijde een een recht geveldeel links. In het linker geveldeel bevinden zich op de begane grond drie smalle vensteropeningen met in de buitenste een ongedeeld raam met glas-in-loodvulling en in de middelste een ongedeeld onder- en bovenraam met eveneens een glas-in-loodvulling. Onder de ramen is een gemetselde bloembak gesitueerd.

 

Tegen de rechter hoek staat een garage met plat dak aangebouwd. In de naar de straat gerichte gevel bevindt zich een rechte doorgang, gesloten met dubbele houten deuren.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1930
Architect:
Van der Rijn
Stijl:
Traditionalisme met invloeden van het expressionisme
OMDH nr:
OMDH-KP-115

Locatie