Molenberglaan 26, Heerlen

De woning is opgetrokken op een vrijwel rechthoekig grondplan in twee bouwlagen met kap. De gevels zijn tot het niveau net onder de lekdorpels op de eerste verdieping uitgevoerd in donker roodbruine baksteen in kruisverband. De overige gevelvlakken zijn gepleisterd. De plint is bekleed met gekantrechte blokken natuursteen in een willekeurig patroon. De dakvlakken van het loodrecht op de straat gesitueerde zadeldak zijn gedekt met rode Muldenpannen.

Tegen de linker zijgevel staat een kleine aanbouw onder een zadeldakje, met aan de voorzijde twee kleine vensteropeningen. Links hiervan bevindt zich een grote pui met centraal stolpdeuren met een ongedeeld glaspaneel en een tweeruits bovenlicht met elk een negenruits roedeverdeling. Aan weerszijden hiervan een gekoppeld venster met een ongedeeld onderraam en een zesruits bovenraam. Op de verdieping bevindt zich direct onder de dakrand een vensteropening met een ongedeeld raam. Het gevelvlak wordt beëindigd met het aan de onderzijde betimmerde dakoverstek, waaraan de zinken mastgoot is bevestigd. In het dakvlak staat een kleine dakkapel, voorzien van een zadeldakje dat aansluit op de hoofdkap, met een pui met ongedeelde stolpramen. Aan de linker zijde staat in lijn met de achtergevel een gemetselde schoorsteen in het dakvlak.

De achter(top)gevel is voor wat betreft het onderste deel volledig gewijzigd. Op de verdieping bevinden zich drie vensteropeningen met een schuifvenster met een ongedeeld onderraam en een negenruits bovenraam. In de linker vensteropening is een vast raam geplaatst. In de top bevindt zich een klein tweelicht met een raam met twee kleine ruiten aan de bovenzijde. De topgevel wordt beëindigd met het aan de onderzijde betimmerde geringe dakoverstek.

 

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1922
Architect:
Rietjens
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-125

Locatie