Geleenstraat 72, Heerlen

Het pand bestaat uit een rechthoekig grondvlak in drie bouwlagen met plat dak. De voorgevel is boven de onderpui uitgevoerd in baksteen in onregelmatig kettingverband en wit geschilderd.

De achtergevel is uitgevoerd in donker roodbruine baksteen in kruisverband.

De begane grond is tussen de bouwmuren geheel geopend. De opening is omkaderd met een bekleding van hardstenen platen. Boven de borstwering bevindt zich een terugliggend ongedeeld raam. Voor het raam langs is een smalle uitstekende stijl aangebracht, die doorloopt boven de onderste luifel tot tegen de onderzijde van de bovenste luifel.

De beëindiging van de gevel bestaat uit een verhoogd middengedeelte, ter breedte van het verdiepte veld, afgewerkt met een afgeronde rand met op gezette afstand een sierelement, begrensd door halfronde zuiltjes, die deels kwartrond zijn uitgehaald boven drie banden, die de kwartronde vorm volgen. De lagere gedeelten aan weerszijden zijn met een recht blok afgewerkt. Tegen dit gevelvlak aan beide zijden is een smeedijzeren vlaggenmasthouder aangebracht, met daarin een houten vlaggenmast.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Winkel
Bouwjaar:
1930
Architect:
Henri Dassen
Stijl:
Traditionalisme met invloeden van de Amsterdamse School
OMDH nr:
OMDH-KP-046

Locatie