Pancratiusstraat 9, Heerlen

Het oorspronkelijke pand op deze plaats werd in 1920 gebouwd in de gedempte gracht. Het pand heeft een breedte van 5,6 tot 3,4 meter en een diepte van 16 meter. Door de vele aanpassingen in de loop der tijd was de relatie tussen de begane grond en de verdiepingen verstoord.

Het gehele casco inclusief de voor- en achtergevel zijn vernieuwd. Voor de vernieuwing van de straatgevel is door Michel van de Berg gekozen voor een totaalconcept bestaande uit een compositie van cortenstaalplaten. Het ritme van de staalplaten wordt geaccentueerd door de ruwe lasnaden, waardoor de platen aan elkaar zijn verbonden.

In dit ritme zijn de aluminium kozijnen opgenomen. De entree van de winkel met een oppervlakte van 70 m2 en de entree van de drie woningen op de drie verdiepingen boven de winkel zijn gescheiden aan de voorgevel gehandhaafd.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Winkel
Bouwjaar:
1920
Architect:
Onbekend
Stijl:
Modernisme
OMDH nr:
OMDH-KP-062

Locatie