Dubbel woonhuis

Willemstraat 68-70, Heerlen

De woningen zijn gebaseerd op rechthoekig grondplanen  in twee bouwlagen opgebouwd met de Mansardekap met de nok evenwijdig aan de straat. Tegen de achtergevel is op de erfgrens een deels twee- deels éénlaags uitbouw met plat dak opgetrokken. De voorgevels zijn uitgevoerd in donker bruinrode baksteen in kruisverband boven een lage plint in hardsteen.

Kunststeen is toegepast in lekdorpels, blokjes aan weerszijden van de vensteropeningen ter hoogte van de onderdorpel en het kalf, als aanzet- en sluitsteen in de strekken boven de gevelopeningen en in de draagconstructie van de erker. De achtergevels en uitbouw zijn gepleisterd. De volledige gevel wordt beëindigd met een dubbele metselgang in gele steen, waar boven de houten goot op klossen.

Intern resteren diverse monumentale onderdelen, zoals de terrazzovloer in beige met een kantstrook van witte en zwarte mozaïeksteentjes en een zwarte strook terrazzo langs de wand in de entree en traphal. De houten trap heeft een vrije leuning op bewerkte balusters en een bewerkte trappaal.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woning
Bouwjaar:
1919
Architect:
Jos Seelen
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-032

Locatie