Complex drie woningen

Tempsplein 1-1A-1B, Heerlen

Het complex bestaat uit drie blokken op een plint van Kunradersteen. De drie woningen zijn in één bouwfase zijn opgetrokken.

Naast de entree bevond zich onder een betonnen latei oorspronkelijk een brede vensteropening met een pui met een tweelicht met onder ongedeelde stolpramen en boven een tweeruits. Op de verdieping hier boven bevond zich onder een dunne betonnen latei een identieke vensteropening met een identiek kozijn. Boven de entree bevindt zich een identieke vensteropening onder een dunne betonnen latei met een identiek kozijn. Dit kozijn is gedeeld met het aangrenzende pand, waarbij de breedte van de bouwmuur is afgedekt met een paneel. De puien van alle woningen zijn in de loop van de tijd gewijzigd. Alleen nummer 1A bezit kozijnen, die vermoedelijk nog oorspronkelijk zijn.

Het complex van woningen is in samenhang met de woningenblokken Tempsplein 7-8 en Tempsplein nummer 2-3-4-5-6 van monumentale waarde vanwege de architectonische opzet en detaillering. Mede van belang uit stedenbouwkundig oogpunt in relatie tot de planmatige uitleg van de gemeente.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woonhuizen
Bouwjaar:
1927
Architect:
Onbekend
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-094

Locatie