Complex drie woningen

Tempsplein 7-8-9, Heerlen

Het blok woningen vormt onderdeel van een complex van 3 blokken woningen die in één bouwfase zijn opgetrokken. Het bouwblok is opgetrokken op rechthoekig grondvlak in twee bouwlagen met kap. De gevels zijn uitgevoerd in donker bruinrode baksteen in halfsteens verband. De plint is bekleed met onregelmatig gevormde stukken natuursteen ‘rustica’, tot onder de vensteropeningen op de begane grond. Het schilddak is gedekt met gesmoorde Tuiles-du-Nordpannen.

De gevel van nummer 7 is spiegel-symmetrisch met de gevel van Templsplein 6 en staat in een rechte hoek hierop. De entree van nummers 7 en 8 ligt aan een onder een betonnen latei teruggelegde geveldeel met twee deuropeningen met een houten paneeldeur met een klein raam.

Het complex van woningen is in samenhang met de woningenblokken Tempsplein nummer 1-1A-1B en Tempsplein 2 tot en met 6 van monumentale waarde vanwege de architectonische opzet en detaillering. Mede van belang uit stedenbouwkundig oogpunt in relatie tot de planmatige uitleg van de gemeente.

Foto's

Eigenschappen

Huidige functie:
Woonhuizen
Bouwjaar:
1927
Architect:
Onbekend
Stijl:
Traditionalisme
OMDH nr:
OMDH-KP-096

Locatie