10 september 2017
"Boeren, burgers en buitenlui"

Open Monumentendag Heerlen 2013

Thema "Macht en Pracht", zondag 15 september

't Savelbergklooster - 15 sept.

’t Savelbergklooster in Heerlen bruiste tijdens Open Monumentendag op zondag 15 september van de activiteiten. In en rondom het monumentale zusterklooster stalden kleine, zelfstandige ondernemers uit de regio hun producten uit. Het klooster was tussen 10.00 en 17.00 uur vrij toegankelijk voor publiek.

Dit jaar was het thema van de landelijke open dag ‘Macht & Pracht’. Door de eeuwen heen hebben invloedrijke personen en instellingen veel monumentale pracht voortgebracht om hun macht tentoon te spreiden. Dit gegeven vormde voor de organisatie de inspiratiebron voor het thema van 2013.

In het vroegere moederhuis van de congregatie De Kleine Zusters van de Heilige Joseph was een permanente expositie te zien, genaamd ‘Een leven lang’. Die geeft een indrukwekkend overzicht van het leven en werk van de zusters die zich vroeger inzetten voor de zwakkeren in de samenleving . Ondanks noodzakelijke renovaties heeft het klooster zijn charme en historie niet verloren. De goed onderhouden kapel, serre, werkkamers en andere ruimten zijn veelal nog in originele staat te bewonderen.

Open monumentendag

Binnen en buiten, afhankelijk van de weersomstandigheden, kon u zondag 15 september kennismaken met de creativiteit van lokale ondernemers. Proef puur natuurlijke streekproducten, laat u adviseren over medicinale kruiden, bewonder zelf gemaakte sieraden, doe mee aan een creatieve workshop, geniet van werken van regionale kunstenaars en ontdek wat beeldende mindfulness is en wat oedeemtherapie voor u kan betekenen. De deelnemende standhouders zullen uw zintuigen prikkelen. Voor de kinderen was er een speelhoek. Kom dus met het gezin op 15 september naar ’t Savelbergklooster. Het klooster ligt aan de Gasthuisstraat 2 (postcode TomTom: 6411 KE) in het centrum van Heerlen. U kunt op loopafstand parkeren bij de nabijgelegen parkeergarages De Klomp of Putgraaf.

Voor meer informatie: www.savelbergklooster.nl of 045-5719820. In het voormalige klooster worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk de agenda online. De kapel en serre zijn ook te huur voor bedrijven en instellingen.