10 september 2017
"Boeren, burgers en buitenlui"

Open Monumentendag Heerlen 2007

Thema "Moderne Architectuur"

Programma zaterdag 8 september 2007

Aanvang 11.00 tot 17.00 uur

Glaspaleis

In het Glaspaleis presenteren diverse organisaties zich op zaterdag in hun eigen stand. Bovendien is er een speciale tentoonstelling van fotoclub Fot’Art. De expositie laat het contrast zien tussen de verschillende bouwstijlen in Heerlen, maar ook op het contrast tussen nu en vroeger. Een groot aantal organisaties is met een informatiestand vertegenwoordigd; Heemkundeverenigingen Heerlen-Stad, Welten/Benzenrade en Hoensbroek, LGOG kring Parkstad, Historische Kring Land van Herle, VVV Zuid-Limburg, Reformatorische Kerk Tempsplein, Vitruvianum, Fotoclub Fot’Art en Stichting Coriolade.

Wandelroutes

Om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 vinden wandelingen onder begeleiding plaats. De wandelingen zijn gratis en duren ongeveer twee uur. Inschrijven via de VVV stand is verplicht. De routes kunnen ook op eigen gelegenheid of op een andere dag gelopen worden. De routes worden gratis uitgereikt (special Trompetter).
Wandelroutes + overzicht monumenten >>
Download de complete wandelroutes (pdf 1,3mb) >>

Speurtocht

Voor scholieren is een korte speurtocht door het centrum van Heerlen uitgezet. De deelnameformulieren voor kinderen (10 tot 15 jaar) kunnen gratis worden meegenomen. Formulieren inleveren voor 17.00 uur. Achteraf worden een aantal prijzen uitgereikt.